Pagini

luni, 2 august 2010

Cum scapi de acnee

Iata cateva modalitati naturiste prin care poti scapa de acnee.
  • Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
  • Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
  • Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
  • Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
  • Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
  • Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
  • Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
  • Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
  • Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
  • Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
  • Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
  • Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
  • Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
  • Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
  • Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
  • Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.

Este greu de ales un tratament bun importriva acneei, deoarece tipul de tratament este diferit de la piele la piele.

Cele mai bune produse sunt: 

  • Zineryt – Este cel mai frecvent si cel mai recomandat tratament impotriva acneei. Este un tratament bun impotriva acneei si este produs de Yamanouchi din Olanda. Se aplica de doua ori pe zi, de preferat dimineata si seara. Este o solutie lichida, si se aplica in abundenta. Efecte vizibile sunt observate in 9-12 saptamani de folosire. Efecte adverse: Inrosirea pielii dupa aplicare. Dispare in 20 minute, si nu este grava. Utilizatorii au observat si uscarea excesiva a pielii dupa folosire.

  • Brevoxyl – Este o crema foarte eficienta impotriva cosurilor. Ea este produsa de de Stiefel Lab, din Anglia. Trateaza formele usoare si medii de acnee. Prin ingredientele sale active aceasta ajuta la tratarea cosurilor si lupta impotriva aparitiei de noi puncte negre si cosuri. Se aplica de doua ori pe zi in zonele afectate. Inainte de aplicare zonele trebuie spalate cu apa si sapun. Tratamentul poate dura pana la trei luni. Daca te machiezi, indeparteaza machiajul inainte de folosirea cremei. Efecte adverse: Usoare arsuri ale pielii si intepaturi in zonele in care se aplica. Aceste efecte sunt normale, dar daca observi arsuri grave contacteaza un medic dermatolog sau aplica mai rar crema.

Un comentariu:

  1. CSunt foarte multe creme impotriva acneei, dar cel mai important lucru este sa mergi la un dermatolog care itiva recomanda ceva!

    RăspundețiȘtergere